Agroszövet vagy geotextil?

Mikor válaszd az  agroszövetet? Mikor a geotextíliát?
 
Hobbikertészek körében még most sem széles körben elterjedt sem a geotextília, sem az agroszövet, azonban ez az otthoni kertészkedés népszerűvé válásával változni látszik.
 
Ezek a professziponális mezőgazdaságban elterjedt termékek meglepően sok területen felhasználhatóak.
 
Alapvető funkcióiban nagyon hasonló a geotextília az agroszövettel, azonban anyagukban és árukban különbség van. Mindkét termék kiválóan hasznosítható talajtakaróként és a gyomnövények elleni védelemre. Mindkét anyag rendelkezik víz- és légáteresztő képességgel, valamint ellenáll a különböző káros hatásoknak. 
 
Az agroszövetet leginkább kertészetekben használták, de egyre elterjedtebb magánházaknál is. A geotextília azonban kertészek szerint egy jobb minőségű anyag, könnyebb vele dolgozni
 
A geotextília változatos mezőgazdasági projektekben alkalmazható.
 
  • Használhatjuk egy ágyásban, ahol talajtakaró növényeket szeretnénk ültetni vagy szép fenyőkérget szórunk rá és a geotextíliával megakadályozzuk a talaj kiszáradását.
  • Nagyon elterejedt a szamóca, paradicsompalánták ültetésekor, palántázásakor. Itt a kiszáradás elleni védelem mellett megakadályozza azt is, hogy nedvesek legyenek a növények levelei, illetve a termések nem lesznek feleslegesen sárosak
  • Segít abban az esetben is, ha nem szeretnénk, ha egy fűszernövény kertben pl a menta ne terjedjen el mindehová, hanem a neki szánt részen maradjon igen gyorsan növekvő gyökérzetével
  • végül segít abbanaz esetben is, ha egy növénynek speciális talajra van szüksége és egy geotextlíiás zsákot alakítunk ki neki 
A geotextlíia szálszerkezete tűnemezelt és rendkívül erős, így más célokra is hatékonyan felhasználható. Alkalmazzák péládul tófólia alatt is védőrétegnek, hogy megvédjék a szigetlő anyagot különböző sérülésektől (kavicsok, kövek, egyenetlenségek).
 
Az agroszövet hasonlóan védi a növényeket a gyomoktól és más környezeti hatásoktól, mint a geotextília. Általában a faiskolákban veszik hasznát. Az agroszövet merevebb és kevésbé dekoratív, de a gyökerek növekedését meggátolja, így gyomirtó szerekre sincs feltétlenül szükség a használatakor.
 
Összességében mind a geotextília, mind az agroszövet hasznos kertészeti eszközök, amelyek segítenek megvédeni és gondozni a növényeinket. Tekintsd meg termékeinket webáruházunkban: