„Cserepes növény” csepegtető öntözőrendszer – vásárlási útmutató

Az ontozorendszer-online.hu „cserepes növény csepegtető öntözőrendszer” alkatrészei és előre összeállított készletei lehetővé teszik, hogy könnyedén összeállítson teraszán a cserepes növények, kaspók vízigényét kiszolgáló professzionális öntözőrendszert. Készleteink minden szükséges eszközt tartalmaznak a működő cserepes növény, kaspó öntözőrendszer kialakításához és csatlakoztathatók a szabványos vízcsapokhoz, illetve kerti tömlőhöz.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a „cserepes növény öntözőkészletnek” meglehetősen különböző helyzetekben kell helyt állnia. Lehet, hogy csak néhány kis cserép öntözéséről kell gondoskodni egy kis teraszon, illetve az is előfordulhat, hogy rengeteg kaspó van elosztva egy nagy méretű teraszon. Emiatt cserepes növény öntözőrendszer készleteink széles választékát alakítottuk ki, hogy minél többen megtalálják az igényeiknek megfelelő csomagot.

Ezzel a rövid útmutatóval az volt a célunk, hogy segítsük Önt a megfelelő készlet kiválasztásában. Illetve blog bejegyzésünk során végigvezetjük Önt azon a folyamaton, hogy hogyan tervezheti meg saját kaspó öntöző rendszerét, összegyűjtheti a szükséges alkatrészeket és információkat.

  1. lépés: Információgyűjtés

Első lépésben gyűjtsük össze az összes fontos információt, amelyre szüksége lesz a megfelelő kaspó öntöző szettünk kiválasztásához és telepítéséhez. Az alábbiakban olvashat egy egy rövid kérdéssort, amely útmutatóként szolgál:

A következő kérdésekre válaszoljon:

Hány cserepet, kaspót kell öntöznöd?

Minden konténer készletünk tartalmaz egy meghatározott számú csepegtetőt, ezért nagyon hasznos tudni, hogy hány edényt kell öntöznöd a megfelelő készlet kiválasztásához.

Milyen nagyok a kaspók?

Alkalmazza azt a hüvelykujj-szabályt (feltéve, ha jó vízáteresztő képességű földet tartalmaznak a kaspók), hogy egy csepegtető öntöző test kb. 30 centiméter átmérőjű nedves területet hoz létre. Ha a kaspók átmérője meghaladja a 30 centimétert, érdemes több csepegtetőt alkalmazni. A tervrajzán jelölje meg azokat a cserepeket, amelyek több csepegtető testet igényelnek.

Milyen hosszú gerincvezetékre van szüksége?

Ez a kérdés rendkívül fontos a megfelelő „cserepes növény öntöző készlet” kiválasztásához. Ha a gerincvezetéket 9 méternél hosszabb távon kell vezetned, akkor nem használhatsz spagetti csövet fővezetéknek. Emiatt nem érdemes az „S” és „M” cserepes növény öntöző készletünket választanod, mert ezek spagetti csövet használnak gerincvezetékként. Függetlenül attól, hogy spagetti csövet vagy 16-os csövet fogsz gerincvezetékként használni, jegyezd fel, mekkora mennyiségű fővezetékre lesz szükséged.

Milyen hosszú spagetti csövet kell használnod?

Ha nincs olyan csőszakasz, amely 9 méternél hosszabb, akkor a 3. és 4. kérdés eredményét összeadhatod, így megkapod az összes szükséges spagetti cső mennyiségét. Ha van olyan gerincvezeték szakaszod, amely 9 méternél hosszabb, akkor 16-os csövet kell használnod fővezetékként, és spagetti csövek feladata lesz a 16-os gerincvezeték és a cserép közötti szakasz áthidalása. Becsüld meg a gerincvezeték és a növények közötti távolságot. Add össze az egyes növényekre vonatkozó becsült távolságokat, így megkapod, hogy pontosan hány méter spagetti csőre lesz szükséged.

  1. lépés: egyszerűsített tervrajz elkészítése

Miután megválaszoltad az 1. lépésben feltett kérdéseket, javasoljuk, hogy készíts egy vázlatot a projekt területéről. Tapasztalataink szerint a vázlat segít a terület vizuális megjelenítésében és biztosítja, hogy ne hagyj ki semmilyen részletet, ami esetleg ahhoz vezethet, hogy nem rendelsz elegendő alkatrészt, vagy nem megfelelő alkatrészeket a kezdeti rendelés során. Mellékelünk egy minta vázlatot egy projekt részleteinek bemutatásához.

 

  1. lépés: A megfelelő „cserepes növény öntöző készlet” kiválasztása

Most, hogy összegyűjtötte az információkat, és elkészítette a terasz egyszerűsített öntözési tervét, itt az ideje, hogy kiválassza a megfelelő cserepes növény öntözőrendszer készletet. Az alábbiakban összeállítottunk egy táblázatot, amely összefoglalja az egyes cserepes növény öntözőrendszer készletünkben megtalálható alkatrészeket. Kérem jelölje meg minden oszlopban, hogy melyik érték felel meg leginkább az Ön által elkészített igényfelmérésnek. Ne felejtse el, hogy minden alkatrészt külön is megvásárolhat, tehát ha talál egy készletet, amely leginkább megfelel az Ön egyedi igényeinek, válassza azt ki, majd adjon hozzá a kosárban további Önnek szükséges alkatrészeket.

 

Csomag neve     Gerincvezeték                  Kaspók száma   Spagetti cső növényekhez

„Standard”        15 m spagetti cső            10 db                   15 m

„Deluxe”             15 m 16-os                        30 db                   15 m

„Prémium”        40 m 20-as                        80 db                   30 m

„Ultimate”         60 m 20-as                        120 db                 60 m

 

Telepítési tippek

Elsőre talán bonyolultnak tűnhet egy professzionális csepegtető öntözőrendszer önálló telepítése, valójában nagyon egyszerű. Ügyfeleink, akik kezdetben aggódtak, a későbbiekben boltunk visszatérő vásárlói lettek és önállóan kezdtek el hasonló kis öntözőrendszer részelet összeállítani. Nem szükségesek speciális szerszámok vagy szakmai előképzettség a rendszer építéséhez. Kicsit olyan ez, mint egy felnőtteknek való LEGO-készlet.

 

Ne feledje az öntözőrendszer vezérlőt, időzítőt!

A csapra szerelhető öntözőrendszer vezérlő azok plusz költségek közé tartozik, amelyek nagyon megérik. Automatikusan be- és kikapcsolja öntözőrendszerét, és egy néhány hetes családi nyaralás alatt is biztosítja, hogy ne száradjanak ki a növényei.

 

Reméljük, hogy rövid kis útmutatónk segítséget jelentett abban, hogy kiválassza a megfelelő függő kaspó csepegtető öntözőrendszer készletet. Ha további kérdései vannak, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk budaörsi szaküzletünkben!