Tófólia alkatrészek – vásárlási útmutató

A tófólia rendszerek egy komplex termékskálával rendelkezik, amelyet kezdőként nem könnyű átttekinteni. A termékkínálat részei az EPDM Geomembrán (tófólia), ragasztó anyagok, ragasztó szalagok, felületi tisztító anyagok és különböző célszerszámok.
 

Tófólia, gumicsík – a tófólia lelke

„POND-LINER” tófólia nagy felületekhez

A rendszer lelke, a mederbélelésre szolgáló EPDM „POND-LINER” membrán, azaz maga a több méretben kapható tófólia. Különleges vulkanizációs technológiával készülnek. Webáruházunkban jelenleg 1,02 mm vastagságú leplek elérhetőek. Ettől eltérő igényét (pl. 1,14mm vastagság) kérjük jelezzék számunkra ügyfélszálgálati elérhetőségeinken. Az 1,02mm vastag EPDM Geomembrán a leggyakrabban használt változat.
 

FormFlash – gumicsík szabálytalan formák szigetléséhez

A FormFlash nevű termék egy önvulkanizáló gumicsík, amelyet fizikai tulajdonságainak köszönhetően formázni, alakítani lehet. Ez a tulajdonsága teszi alkalmassá a FormFlash gumicsíkot, hogy különböző formákhoz és szabálytalan alakzatokhoz idomuljon, felvegye azok formáját (például sarkok,
csövek, különböző tárgyak stb.) és azt megtartsa.
 

Tófólia leplesítés

Leplesítéshez (“két találkozó tófólia összeragasztása”) használt ragasztók és különleges önvulkanizáló ragasztó csíkok

 
Splice Adhesive: butil alapú ragasztó, amelyet a „POND-LINER” tófóliák és a FormFlash gumicsík anyagok helyszíni összeragasztásához / leplesítéséhez használunk.
 
QuickSeam Splice Tape: két oldalas butil alapú ragasztó csík, amelyet a „POND-LINER” leplek egymáshoz ragasztásához, azok leplesítéséhez használunk.
 
Splice Wash: tisztító folyadék a „POND-LINER” leplek előkészítésnél használatos a Bonding Adhesive ragasztóval történő felületkezelések előtt. Splice Wash anyag további felhasználására akkor van szükség amikor a geomembrán leplek felülete nagyon bepiszkolódott. Amikor az EPDM geomembrán leplek ragasztása, ill. egyéb tárgyak szigetelése a QuickSeam Splice Tape önvulkanizáló ragasztócsíkkal történik, akkor nem tanácsos
a ragasztandó felületeket a Splice Wash tisztító folyadékkal letisztítani.
 
QuickPrime Plus: QuickSeam Splice Tape önvulkanizáló ragasztó csíkkal történő leplesítési munkák előtt a QuickPrime Plus tisztító folyadékkal kell felületkezelni az EPDM Geomembrán lepleket. A gumilemezek alapozására szolgál, hogy az Öntapadó (QuickSeam™) termékek megfelelően tapadjanak az EPDM gumilemez felületére. QuickScrubber™ dörzslappal és dörzslaptartó nyéllel kell a felületre felvinni.
 

 

Tömítő anyag leplesítés folyamán

Lap Sealant: gumi alapú tömítő anyag, amely a Splice Adhesive-vel ragasztott egy ponton találkozó EPDM Geomembrán leplek ragasztási végeinek tömítésére szolgál.
 
 

Tófólia különböző felületekre ragasztása

 
Bonding Adhesive: egy speciális ragasztó anyag, amely a gumimembrán leplek és FormFlash gumicsíkoknak a tőlük eltérő anyagú (például fa, fém, beton és más idegen anyagok) felületekhez való ragasztását szolgálja. 
 
Termination Bar: alumínium záróelem, amelyet a „POND-LINER” leplek merőleges falfelülethez történő záró – rögzítéséhez használunk.
 

Tömítő anyag a vízhatlanítás során tárgyaknál

Water Block Seal: butil alapú tömítő anyag, amely vízhatlanítást igénylő részletmunkák, tárgyak, csőáttörések, vízzárók ragasztására használjuk fel.